image

„...mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké...”

RÓLUNK

Az alábbiakban megismerheti óvodánk lelkiségét, céljait és történetét.

image

„...mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké...”

RÓLUNK

Az alábbiakban megismerheti óvodánk lelkiségét, céljait és történetét.

— Csoportjaink —

20220831_150806
Bárányka csoport
20220831_151926
Halacska csoport
20220831_150845
Őzike csoport
20220831_151535
Méhecske csoport
20220831_151128
Pillangó csoport
20220831_151735
Galamb csoport
image

„Bent világosság van”

"Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké, sőt mindazoké is, akik távol vannak, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk."
ApCsel 2,38-39
Az óvoda neve első hallásra egy mesebeli szimbólum, amely tökéletesen illik egy óvoda nevéhez.  Leírva mégis szójátékká, vagy még inkább szótörténéssé válik. Egy rövid kötőjel - … Mi mindenre lehet képes? Egy rövid kötőjel és a szó megtelik jelentéssel. Mindenki érti, hogy nem az eget kívánjuk ostromolni, hanem sokkal inkább Isten ígéreteiben bízunk. Eget ígérő, mennyet ígérő, Istent ígérő… Mindezek szimbolikus utalások arra, hogy az ő mennyei országa mindenki számára megtapasztalható... 

Ilyen volt, ilyen lesz

Az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvoda Érd első református intézménye egy azon 66 óvoda közül, amelyek a Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretein belül épül meg. 
(Bővebb információk)

Az óvoda alapításának és építésének folyamata 2019-ben kezdődött el és jó reménység szerint 2022. szeptember elsején nyithatja meg kapuit a gyermekek előtt. 150 gyermek jelentkezését várjuk majd leendő hat csoportunkba. Az óvoda Érdligeten, a Diósdi út 83. szám alatt található. Jelenleg építkezés zajlik itt, a több mint 1200 m2-es épületet kivitelezője a Szín-Ker Építő Kft. 

Miben más?

Miben lesz más az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvoda Érd többi óvodájához képest? Lelkiségében. Az óvoda fenntartója az Érdligeti Református Egyházközség. Közösségünk azt a célt fogalmazta meg, hogy az óvoda a keresztyén lelkiség szerint élje meg Isten szeretetét és irgalmasságát az óvodával kapcsolatba kerülő gyermekek, családok és az ott dolgozók között. Ennek megvalósításához hívunk és várunk szeretettel minden családot és leendő munkatársat. A keresztyén nevelést elsősorban tetteink és életvitelünk által szeretnénk megtapasztalhatóvá tenni a gyerekek és a családok között. Ezt követően pedig szavaink segítségével is elmeséljük nekik koruknak megfelelően az Isten szeretetéről szóló történetet a Szentírásból. Célunk a keresztyén lelkiségre való nevelés, ami által a gyermekek megismerkednek Isten szeretetével, gondoskodásával, személyes kapcsolatuk alakul Istennel, mindeközben imádkozó emberekké válnak.

Céljaink

Az óvoda fenntartója az Érdligeti Református Egyházközség. Közösségünk azt a célt fogalmazta meg, hogy az óvoda a keresztyén lelkiség szerint élje meg Isten szeretetét és irgalmasságát az óvodával kapcsolatba kerülő gyermekek, családok és az ott dolgozók között. Ennek megvalósításához hívunk és várunk szeretettel minden családot és leendő munkatársat.

kék kéz

© 2021 eg-igero.reformatus.hu Minden jog fenntartva Készítette:KvittMédia