image

„...mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké...”

BEMUTATKOZOM

Az alábbiakban megismerheti óvodánk munkatársát.

Szeginé Illyés Andrea

Óvodapedagógus

Szeginé Illyés Andreának hívnak, 1992 óta dolgozom Érden, előtte Budapesten laktam és dolgoztam óvodapedagógusként. Római katolikus családban születtem. A Budapesti Tanítóképző Főiskolában szereztem a diplomámat, 1982-ben.

Nagyon szeretem a munkámat, a csillogó kíváncsi gyerekszemeket, ahogy rácsodálkoznak az őket körülvevő világra, ezért is dolgozom immár 43 éve óvónéniként. Fontosnak tartom a hitet, az emberi kapcsolatokat, a tiszteletet, egymás segítését, az empátiát. Vallom, hogy példamutatással ezeket minél korábban meg kell ismertetnünk a gyerekekkel.

Sokféle képzésen – többek között: környezetismeret, mese- vers, vizuális, mentálhigiéné tanfolyamon – vettem részt, melyek tapasztalatait a mai napig felhasználom a munkámban.

Elvégeztem a Varázsjátékok c. tanfolyamot is, amelyben olyan hasznos módszerre leltem, ahol a gyerekek kijátszhatják, lerajzolhatják az őket ért feszültségeiket, esetleges traumáikat.

Ezt a módszert nagyon hasznosnak tartom a mai nehézségekkel teli világban.

Karitatív és egyéb közösségi tevékenységekben is részt vettem a munkám során. (pl. anyaotthonoknak vittünk játékokat és ruhákat, egészségnapokat  szerveztem a dolgozóknak, városi bemutatókat  tartottam, a Szent József Idősek otthonában rendszeresen adtunk műsort az ottlakók nagy örömére, amely mindenki számára  élményt és kedves emléket adott.)

Fontosnak tartom, hogy a generációk találkozzanak egymással, örömet adjanak egymásnak, szeretni, tisztelni  tanulják egymást!

Szabadidőmben szívesen foglalkozom kreatív dolgokkal, zenét hallgatok, új emberekkel találkozom, ill. régi baráti kapcsolataimat ápolom.

© 2021 eg-igero.reformatus.hu Minden jog fenntartva Készítette:KvittMédia