Rövid híradást tekinthetnek meg az Érd Tv december 2-i adásában az óvodáról.

Érd Most

Az ÉrdMost írása az óvodáról Így épül az Ég-Ígérő óvoda címmel

Májusra elkészül, 2022 szeptemberétől pedig már fogadja a gyerekeket az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvoda. November végén megnézhettük az épülő intézményt, amely már kiírta álláspályázatait is. A gyermekek jelentkezési eljárása áprilisban várható.

Májusra elkészül a református óvoda a régi, Diósdi úti forfa-iskola helyén. A beruházás a magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg, az önkormányzat által 2019-ben biztosított telken.

Az építkezés adminisztratív okok miatt a tervezettnél később indult ugyan, de most már gőzerővel folyik. Az intézmény alapkövét június elején helyezték el, és mostanra állnak a külső és a belső falak, a nyílászárókat is elhelyezték, megkezdték a gépészet kialakítását, és ottjártunkkor éppen az aljzatszigetelésen dolgoztak.

Literáty Zoltán református lelkész megmutatta a készülő csoportszobákat, az ünnepségek lebonyolítására is alkalmas tornaszobát, sőt, megnézhettük az emeleti szárnyat is, ahol a kiszolgáló helyiségek és az irodák, valamint két különnyíló szolgálati lakás is helyet kapott. Tavaszra a kertet is kialakítják, és a parkolók is elkészülnek.

A modern műszaki kívánalmaknak megfelelő, és a gyerekek igényei szerint kialakításra kerülő intézményt a tavaszi-nyári hónapokban adják majd át, és 2022 szeptemberétől fogadja majd a gyerekeket. Mint Literáty Zoltán elmondta, a beiratkozásra áprilisban kerül sor, az önkormányzati óvodák felvételi eljárásával egyidőben.

A várossal kötött megállapodás értelmében az ide járó gyerekek legalább 80 százaléka érdi lesz, a fennmaradó helyekre környékbeliek jelentkezését is várják (felekezeti hovatartozástól függetlenül).

„Három héttel ezelőtt indult el az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvoda honlapja, ahol közzétesszük a legfontosabb információkat, itt tájékozódhatnak a szülők is. Kitettük továbbá az álláshirdetéseinket is: Tizenkét óvodapedagógust, hat dajkát, két pedagógiai asszisztenst, valamint óvodai titkárt, konyhai munkatársat és karbantartót foglalkoztatunk majd. A jelentkezéseket december végéig várjuk” – zárta szavait.

Az ÉRD TV híradójának részlete 2021. december 2.